Så här förhandsgranskar du en bokning i Dynamics NAV 2016

Äntligen kan du förhandsgranska bokföringen

En länge saknad funktion i Dynamics NAV finns i version 2016. Den helintegrerade bokföringen, som skapar transaktioner i systemets alla moduler, ger nu möjligheten för användare att förhandsgranska bokföringen innan den faktiskt genomförs.

Parallellt med de vanliga åtgärderna Bokför och Bokför och skriv ut finns nu den nya åtgärden Förhandsgranska bokföring. Då du väljer denna åtgärd körs systemets bokföringsrutiner på samma sätt som då den vanliga bokföringen anropas, men utan att permanent spara transaktioner och bokförda dokument.

Då bokföringsrutinen körts visas automatiskt fönstret Förhandsgranska bokföring. Detta fönster påminner om den vanliga Analysera fönstret med den stora skillnaden att de transaktioner som den listar som resultatet av bokföringen faktiskt inte är skapade.
Dynamics NAV 2016 Förhandsgranska bokföring

För att inte skapa hål i nummerserier eller lura användaren att de transaktionerna faktiskt är skapade ges samtliga transaktioner i förhandsgranskningen verifikationsnumret ***. På samma sätt som i fönstret Analysera kan du borra dig ner i listan med transaktioner.
Dynamics NAV 2016 Förhandsgranska redovisningstransaktioner

Denna funktion fungerar alltså även då NAVs rutiner gör tillägg till dina bokningar. Om du exempelvis använder automatkontering eller periodiseringsfunktionalitet som infogar ytterligare bokningar, utöver de som du registrerat, så kommer även dessa att visas i förhandsgranskningen.

Dela denna artikel

Om Effekt

Vi arbetar som experter på affärstödjande IT. Genom effektiv användning av Microsoft Dynamics NAV, Dynamics 365 och Bizzjoiner kundportal skapar vi moderna affärslösningar som har dina kunder i fokus. Sedan starten 1997 har vi genomfört över tusen projekt tillsammans med fler än 100 kunder.

Vill du veta mer?

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en människa och används för att hindra spam.