Fördelar med Cloud lösning

5 fördelar med affärssystemet i molnet

Vid val av affärssystem är en av aspekterna som bör tas i beaktande, huruvida systemet ska köpas in i form av en stor investering och köras lokalt på egna servrars eller om en ren molnlösning bättre passar företagets egentliga målsättningar.

Vi har sammanställt 5 klara fördelar med att använda molnet.

1. Snabbare att komma igång
Med en molnlösning behöver du inte oroa sig för inköp av server, koppling i nätverk etc. Har du en intenetkoppling till ditt kontor så är installationen i princip färdig. Vill du ha möjlighet att arbeta via distans är det är sedan lika enkelt att ansluta sig till affärssystemet hemifrån som från kontoret. Flera kontor innebär inga problem.
Att komma igång snabbt med ditt nya affärssystem innebär givetvis att det går betydligt snabbare att komma igång med att tjäna pengar på detsamma.

2. Enklare att skapa processer utifrån affärssystemet
Då systemet redan från start är tillgängligt via Internet är det enklare att låta kunder/leverantörer och andra samarbetspartners medverka i affärsflöden. Istället för att kombinera ett automatiserat affärssystem med manuella rutiner, kan man enkelt låta externa användare interagera direkt i processer utan att behöva skapa integrationer mot deras respektive affärssystem.

3. Skalar både upp och ner bättre
Svårt att veta hur verksamheten utvecklas. Vilken funktionalitet kommer att krävas i framtiden? Hur många användare ska anställas? Vad händer om man senare behöver dra ner på lösningen, sitter man fast med befintliga kostnader då?

4. Mer kostnadseffektivt
Lägre kapitalbindning. Investeringar i redundanta servers, backuprutiner etc. görs av leverantören av molntjänsten.
Du behöver bara betala för kostnaden av det faktiska nyttjandet, inte för all tid då dina servrar annars bara står och drar el.

5. Säkerhet
Säkerhet är viktigt. Viktigt att säkerställa att informationen alltid finns tillgänglig, men endast för de personer som ska ha tillgång till denna.
Att hålla reda på vilka uppdateringar som krävs av servrar för att garantera säkerheten tar mycket tid och resurser i anspråk. Genom en molnlösning behöver du inte själv ha kunskap i hur säkerhet ska sättas upp utan detta hanteras av leverantören av molntjänsten.

Effekt har tagit till sig fördelarna med molnlösningar och har ett antal färdiga paketlösningar för detta. I dessa paketlösningar kan du komma igång med ett nytt modernt affärssystem till en fast månadskostnad där du kan utöka/minska efter behov.

Läs mer om vårt erbjudande på http://www.effekt.se/vara-losningar

Dela denna artikel

Om Effekt

Vi arbetar som experter på affärstödjande IT. Genom effektiv användning av Microsoft Dynamics 365 Business Central (tidigare Dynamics NAV) och Bizzjoiner kundportal skapar vi moderna affärslösningar som har dina kunder i fokus. Sedan starten 1997 har vi genomfört över tusen projekt tillsammans med fler än 100 kunder.

Vill du veta mer?

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en människa och används för att hindra spam.