Ärendehantering och direktkoppling till affärssystemet

Effektiva företag är lönsammare än andra! Effektiva i sina rutiner och effektiva i sitt bemötande av kunder. Att kombinera den interna effektiviteten med rutiner som låter dina kunder enklare komma åt information och samarbeta med dig är en mycket bra kombo. Ärendehantering + direktåtkomst till affärsdata i företagets kundportal är något som inte bara ger en bättre kundvård utan också ger en förbättrad intern effektivitet.

I ert företags affärssystem håller ni reda på transaktioner och kundåtaganden på ett sätt som gör att användarna enklare kan samarbeta tillsammans. Detta kan exempelvis vara orderbaserade rutiner för försäljning, inköp, lager etc. dvs. rutiner som kan beskrivas i form av generella processer med i förväg definierade steg. Detta i kombination med ett ärendehanteringssystem där ni löpande håller reda på kundens frågor så att ingenting ramlar mellan stolarna.

Tillgång till självbetjäning

Tänk om kunderna skulle kunna ha tillgång till självbetjäning, för vem är det bra?

Jag lovar, det är inte bara ni på företaget som är intresserade av att jobba effektivt. Även era kunder vill ha möjlighet att bli färdiga med sina arbetsuppgifter i tid. Ingen tycker om att vänta eller vara beroende av återkoppling från sin leverantör.

Är självbetjäning bra för andra än kunderna? Givetvis, exempelvis kan era säljare utnyttja sin tid bättre med försäljningsaktiviteter än med att serva kunder med information som de hellre vill ta reda på själva. Visste du förresten att B2B säljare lägger mer än 60% av sin arbetstid på annat än försäljning (undersökning med av Ken Krogue Forbes).

Kundportal med ärendehantering och koppling till affärssystemet

Tänk dig om dina kunder enkelt kan logga in i er kundportal för att direkt få en sammanställning av aktuell status. Kopior på fakturor (både öppna och historiska), saldo, liggande order, leveransavisering etc. Dvs affärsdata som ni har i ert affärssystem som kunden ofta har behov att få ta del av.

Tänk om kunden också har tillgång till uppdaterad dokumentation om exempelvis pågående uppdrag, följesedlar, garantiinformation eller liknande.
Den information som inte finns att hämta i affärssystemet och som behöver besvaras av er kan kunden registrera som ett ärende. I ett samarbete kanske kunden även har behov av att skicka underlag till er i form av specifikationer, ritningar etc. I det läge det inte finns en order att hänvisa till kan ärendehantering vara ett bra sätt att samla sådan information och därefter kunna jobba strukturerat med detta.

Effekts erbjudanden för ökad effektivitet

Effekts erbjudande handlar om verktyg som möjliggör ökad effektivitet. Både ökad intern effektivitet och extern effektivitet där affärsrelationen förenklas både för kund och leverantör.

Effekt jobbar med Microsofts affärssystem Dynamics 365 Business Central (fd Dynamics NAV) som innehåller rutiner som verkligen ger företaget stöd för att jobba strukturerat och samarbeta på organisationsnivå. Till affärssystemet har vi färdiga kopplingar från Bizzjoiner kundportal som gör att vi mycket snabbt kan implementera en integrerad kundportal där ni kan betjäna kunderna med uppdaterad information, ärendehantering samt även möjlighet till skräddarsydda beställningsrutiner som nyttjar logiken i affärssystemet.

Dela denna artikel

Om Effekt

Vi arbetar som experter på affärstödjande IT. Genom effektiv användning av Microsoft Dynamics 365 Business Central (tidigare Dynamics NAV) och Bizzjoiner kundportal skapar vi moderna affärslösningar som har dina kunder i fokus. Sedan starten 1997 har vi genomfört över tusen projekt tillsammans med fler än 100 kunder.

Vill du veta mer?

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en människa och används för att hindra spam.