Checklista inför årsavslut i Business Central

Vi närmar oss slutet av kalenderåret och för de flesta företagen även slutet av räkenskapsåret. Det innebär en hel del aktiviteter som du behöver göra i Business Central för att undvika strul. Här kommer en sammanställning på aktiviteter du behöver hantera i form av en checklista.

Observera att alla steg i denna checklista kanske inte är applicerbara på ditt företag då det är beroende av vilka moduler och funktioner som nyttjas i systemet.


Vill du att Business Central ska köras snabbare?

Business Central körs oftast som en molntjänst där Microsoft ansvarar för allt som har att göra med servrar, nätverk och prestanda. Men, ibland kanske du fortfarande skulle önska att systemet skulle kunna köras lite snabbare? Här kommer ett antal konkreta tips om hur du som användare kan göra för att förbättra prestandan.

Ny version av Business Central släppt

Igår släpptes den senaste versionen av Dynamics 365 Business Central (version 16.4) för automatisk uppdatering eller nedladdning vid lokal installation. Den nya versionen innehåller till skillnad från tidigare releaser inga direkta nya finesser utan fokuserar på rättningar av applikationsfunktioner och själva plattformen.

Du finner den officiella listan med korrigeringar i denna version på denna sida.


Ärendehantering och direktkoppling till affärssystemet

Effektiva företag är lönsammare än andra! Effektiva i sina rutiner och effektiva i sitt bemötande av kunder. Att kombinera den interna effektiviteten med rutiner som låter dina kunder enklare komma åt information och samarbeta med dig är en mycket bra kombo. Ärendehantering + direktåtkomst till affärsdata i företagets kundportal är något som inte bara ger en bättre kundvård utan också ger en förbättrad intern effektivitet.

Pages

Bloggens innehåll

Blogginläggen är skrivna av våra medarbetare och speglar inte nödvändigtvis Effekts åsikter.

Om Effekt

Vi arbetar som experter på affärstödjande IT. Genom effektiv användning av Microsoft Dynamics 365 Business Central (tidigare Dynamics NAV) och Bizzjoiner kundportal skapar vi moderna affärslösningar som har dina kunder i fokus. Sedan starten 1997 har vi genomfört över tusen projekt tillsammans med fler än 100 kunder.

Vill du veta mer?

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en människa och används för att hindra spam.