Analysläge i Business Central:

Superenkel rapport och analysfunktion direkt från listor

Microsoft Dynamics 365 Business Central har nyligen introducerat en smått banbrytande funktion som kallas ”Analysläge”. Detta verktyg representerar en betydande framsteg inom affärsanalys då det är en helt inbyggd rutin i affärssystemet. I denna artikel utforskar vi hur Analysläge transformerar sättet på vilket företag analyserar data, och varför det är så kritiskt för användare som vill ha insikter direkt från sitt system, utan att behöva exportera data till externa program så som Excel.


Checklista inför årsavslut i Business Central

Vi närmar oss slutet av kalenderåret och för de flesta företagen även slutet av räkenskapsåret. Det innebär en hel del aktiviteter som du behöver göra i Business Central för att undvika strul. Här kommer en sammanställning på aktiviteter du behöver hantera i form av en checklista.


Hur du kan nyttja Business Central i Teams

Har ni också blivit experter på att använda Microsoft Teams för att hantera distansmöten, diskussioner och kanske även spara dokument? Då kanske det kan vara läge att även nyttja möjligheten att Teams även kan användas tillsammans med affärsdata från Business Central.

Hur du hanterar användarbehörigheter i Business Central

Affärssystemet används ofta av många olika användare i organisationen som ska ha tillgång till information och verktyg som underlättar deras arbete. Att själv ha tillgång till information direkt är något som verkligen främjar effektiviteten och gör det enklare att utföra sina arbetsuppgifter.

Samtidigt så kan det finnas information i affärssystemet som alla anställda inte ska ha tillgång till. I Business Central finns avancerade rutiner för att bestämma vem som får göra vad.


Vill du att Business Central ska köras snabbare?

Business Central körs oftast som en molntjänst där Microsoft ansvarar för allt som har att göra med servrar, nätverk och prestanda. Men, ibland kanske du fortfarande skulle önska att systemet skulle kunna köras lite snabbare? Här kommer ett antal konkreta tips om hur du som användare kan göra för att förbättra prestandan.

Pages

Bloggens innehåll

Blogginläggen är skrivna av våra medarbetare och speglar inte nödvändigtvis Effekts åsikter.

Om Effekt

Vi arbetar som experter på affärstödjande IT. Genom effektiv användning av Microsoft Dynamics 365 Business Central (tidigare Dynamics NAV) och Bizzjoiner kundportal skapar vi moderna affärslösningar som har dina kunder i fokus. Sedan starten 1997 har vi genomfört över tusen projekt tillsammans med fler än 100 kunder.

Vill du veta mer?

Skriv in dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.

CAPTCHA
Denna fråga är för att testa om du är en människa och används för att hindra spam.